Lammprodukter

 

Sommaren 2013 bestämde vi oss för att skaffa får. Eftersom vi har en del mark som måste betas kändes får som ett bra alternativ för oss. Dessutom är de väldigt sociala och trivsamma djur att sköta om. Lammkött är ett fint kött och har en fantastisk smak. Passar utmärkt att använda i grytor, som stek, färsbiffar eller på grillen.

Här betar djuren på obesprutad mark och från och med våren 2016 är gården KRAV-certifierad. Våra djur får inga tillsatser utan äter bara gräs under sommaren och hö på vintern. Detta innebär att köttet har en naturlig och hälsosammare fettfördelning än djur som är uppfödda på kraftfoder. Kraftfodret ger nämligen köttet en högre halt av fettet omega-6. Detta fett är inte hälsosamt utan kan i för stor dos skapa inflammationer i kroppen. Dessutom får vi generellt i oss mer omega-6 idag än det nyttiga fettet omega-3 på grund utav den industriella maten och även från spannmålsprodukter som bröd, pasta och mjöl. Omega-3 däremot hjälper kroppen att skapa ämnen som förhindrar inflammationer i våra kroppar. Av den anledningen ger gräsätande djur ett nyttigt kött med högre halt av omega-3.

Fåren är av sorten Dorset-Finull-Texel, vilket ger goda förutsättningar för ett gott kött. 

Nu finns det möjlighet att beställa lammköttslådor. Priset är 100 kr/kg, slaktvikt, i detta ingår kostnaden för slakt. Slakteriets kostnad för styckning tillkommer och styrs av vilket styckningsalternativ du väljer.Den slutliga vikten på din lammköttslåda bestäms av vilket styckningsalternativ du väljer.

Lammen slaktas på det lokala Skäftingsbacka slakteri i Dalsjöfors. 

Gå in på www.skaftingsbacka.se/slakteri för att se de olika styckningsalternativen.
Vi rekommenderar att köttet vaccumförpackas, och förvaras i kylskåp i en vecka före frysning, detta gör köttet ännu mörare.

Vi har även lammskinn till försäljning, vita och mörkbruna. Priset för ett skinn är 1000:-.

Välkomna att höra av er till Kent på tel. 0707-775447